Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Komplex kiegészítő természetgyógyászati kezelések I.

2008.06.09

Külföldön több olyan rákklinika létezik ahol a korszerű onkológiai módszerek mellett alkalmazzák a szelíd természetgyógyászati eljárásokat is.Ennek a keretében pszicho-onkológiai gondozás (egyéni és csoportos terápia, Simonton-tréning,légzésterápia,családterápia,szociális gondozás történik). Lazítási relaxációs,kreatív terápia folyik:autogén tréning,jóga, Jacobson-féle izomrelaxáció,  testérzékelés, szakrális tánc,meditáció,tajcsi,zenélés,kifejező festészet. Táplálkozásterápia keretében tisztítókúrákat,böjtöket,vegetárius diétát,bélszimbiózis rendezést végeznek. Gyógytornák,hidroterápiás módszerek keretében Kneipp-kúrát,vízi tornát,nyirokdrenázst ,talp- és egyéb masszázst  speciális fürdőket,kocogást,szaunát,gyógytornákat és szabadidő sportokat alkalmaznak.Kiegészítő eljárásként immunerősítő módszereket, fitoterápiát, homeopátiát, akupunktúrát,oxigénterápiát, neurálterápiát, alkalmaznak.

A rákbetegek étrendje.A megfigyelések szerint az étrend kb.50 %-ban tehető felelőssé a a rákbetegség kialakulásáért.Az élelmiszerekkel többféle úton kerülhet rákkeltő anyag a szervezetbe elkészítésük során keletkezhetnek rákkeltő anyagok,például a húsokban sütés,pörkölés során keletkező méreganyagok,tárolás közben keletkező mérgek(pl.aflatoxin) és az emésztés folyamán is keletkezhetnek rákkeltő anyagok,például a különböző fehérje bomlástermékek.Azoknál akik dohányoztak,alkoholizálnak,húst fogyasztottak és kevés zöldséget ettek gyakrabban  alakult ki rákos megbetegedés. Ezzel ellentétes életmódot folytató személyeknél ritkán fordult elő rák.Legfőbb daganatellenes hatású táplálékok: brokkoli, cukkini, spenót,fokhagyma,lilahagyma,sárgarépa+,pirospaprika,káposztafélék,citrusfélék,alma,szőlő, feketeribizli,cékla,sárgabarack+,csipkebogyó+.(A +-tel jelölt táplálékot tüdőrákos betegek ne fogyasszák B-karotin tartalmuk miatt).
A rákos betegek étrendi szabályai:1.Állati fehérjékben csökkentett étrend. 2.Finomított ételek fehér liszt,fehér cukor kerülése.3,Napi 1,5-2 l folyadékfelvétel.4.Erős irritáló fűszerek kerülése.5.A sóbevitel csökkentése. 6.Bőséges növényi rost felvétel.  7.Frissen készült gyümölcs és zöldséglevek fogyasztása. 8.Alapos rágás.9.A teljes jóllakottság kerülése.10.Rendszeres 3-4 órás időközű étkezés.11. Délelőtt csak folyadék és gyümölcs fogyasztása.12.Az ételek minél nagyobb százalékát élő,nyers állapotú táplálék tegye ki.13.Minden szenvedélybetegségtől mentes életmód.A leszokáshoz szüksége támaszt is biztosítani kell.14.Tiszta szűrt oxigénnel dúsított vizet fogyasszon.15.Kerülje a konzervált tartósított ételeket.

Ortomolekuláris medicina.Gyógyításnak ez az ága a vitaminok és a nyomelemek hiányára vezeti vissza a betegségek kialakulását.A rákos beteg szervezetéből több olyan vitamin és nyomelem hiányzik amely természetes forrásból való pótlása elősegíti a felépülést.Az A- vitamin ami nagy mennyiségben található a répában, sütőtökben, parajban, sóskában, paradicsomban, csipkebogyóban, céklában, káposztában, barackban,áfonyában,petrezselyemben,zellerben az egészség helyreállításának fontos komponense. (Tüdőrákos betegek ezeket a B-karotin tartalmuk miatt ne egyék). A C-vitamin főleg a citrusfélékben, savanyú káposztában,sóskában,fekete ribizliben, csipkebogyóban, burgonyában,téli retekben, hagymában, karalábéban, kelbimbóban, almában,paprikában található a felépülés,az anyagcsere és a káros gyökök megkötésének a kulcsvegyülete.A B-vitamin komplexet  számos fontos életfolyamat szabályzóját  a sörélesztő,barna rizs,teljes kiőrlésű gabona, az aszaltszilva,a  paradicsom , a cékla,a burgonya, a vöröshagyma, a napraforgó,földimogyoró,zöld levelek tartalmazzák.Az E-vitamin az agresszív gyökök megkötésében játszik kulcs szerepet.Megtalálható a csirázó magvakban, teljes gabonalisztben, olajos magvakban, kaporban, csalánban,petrezselyemben,zellerben. A nyomelemek közül a legfontosabbak  a cink,a magnézium,a szelén.A szelénről egyértelműen megállapították,hogy hiánya fokozza a rák kialakulását,a szelénbevitel növeli a gyógyulási esélyt.Sok szelén található például a fokhagymában a készítmények közül a Selenor,az Avemar említhető meg. Számos hasznos kiegészítő közül a Neurosan,a Flavin-7,a Béres csepp, a különböző Aloa Vera készítmények,a grapefruitmag-kivonatok emliíhetők meg.A felsorolás természetesen nem teljes,mert  számos uj nagy hatékonyságú kiegészítőt fedeznek fel és állítanak össze.Óvakodjunk az ellenőrizetlen, marketingfogásokkal   interpretált  "csodaszertől".AZ ALKALMAZNI KÍVÁNT TÁPLÁLKOZÁSI RENDSZERT MINDEN ESETBEN BESZÉLJE MEG AZ ONKOLÓGUSÁVAL!!!

A böjtterápia.Csak a betegség kezdeti stádiumában jó kondícióban lévő betegeknek ajánlható beavatkozás.Erősen leromlott , sugár- és kemoterápián  átesett ,posztoperációs fázisban lévő esetekben tilos a több hónapig tartó procedúra!A kezdeti stádiumban lévő beteg maga döntse el,hogy vállal-e ilyen akaraterőt próbára tevő megpróbáltatást.Az a legjobb ha végigcsinál egy böjtkúrát és ezt követően növényi táplálékra tér rá.Az egyik legismertebb böjtkúra dr. Rudolf Breuss által kidolgozott folyadék diéta.Vasrák diétának is nevezik,mert a véghezviteléhez vasakaratra van  szükség.A lényege,hogy a pár héttől 42 napig tartó időszakban a rákbeteg csak növények levét issza.  Szilárd táplálékot csak kivételesen fogyaszthat egy-két kanál müzli formájában,ha már nem bírja tovább .A böjt hatásmechanizmusa arra épül,hogy a szervezet miután nem kap szilárd táplálékot ezért megpróbál minden testidegen anyagot felemészteni,lebontani kitisztítani,így magát a rákos daganatot is.A böjtkúra alatt Breuss feltételezése,és megfigyelése szerint a szervezet szépen lassan lebontja a tumort.A gyakorlati megvalósítás úgy történik,hogy naponta1000 g céklából,250 g sárgarépából,30 g retekből,250 g zellerből 1 db almából friss préslevet készítenek és ezt a naponta elkészített friss folyadékot egész nap kortyolgatva megisszák.Szükség estén hashajtót kell szedni a bélműködés serkentése és az emésztőtraktus kiürítése végett.Ha a beteg már nagyon éhes akkor ehet egy-egy kanál erőt adó müzlit ,ami friss gabonaőrletből és hagymából készül.Kiegészítésként teát fogyaszthat,ami 1-2 teáskanál zsályát tartalmaz amit 2 csésze vízben 3 percig főznek,majd rövid állás után orbáncfüvet, csúzfüvet,melissát,mentát adunk hozzá és ezt a keveréket tíz perc után ihatják meg.Kiegészítésként vese tea keveréket javasolnak fogyasztani 3 hétig naponta 3 szor fél csésze tea formájában.Ennek az elkészítése 15 g zsurló,10 g csalán 8 g madárkeserűfű,6 g orbáncfű keverékéből egy csipetnyi teát 1 csésze vízben 10 percig állni hagyják,majd leszűrik és a teafüvet nem dobják ki,hanem 2 csésze forróvízzel újra felöntik és 10 perc állás után az elkészített leszűrt 3 csésze teakeverékét fogyasztják a nap folyamán egyenletesen elosztva 1-2 kortyonként,hogy a vesét ne terheljék egyszerre nagyobb mennyiségű folyadékkal.A kúra eredményességéről  már Breuss idejében is sokat vitatkoztak.Az ő beszámolója  szerint 10-15 ezer embert gyógyított meg ezzel a diétával.Breuss tanítvány a módszert továbbfejlesztette úgy,hogy különböző ásványi anyagot és ellenállóképesség növelő készítményeket tett hozzá.S.Á. németországi klinikáján alkalmazta ,kizárólag betegei kérésére,és negatív tapasztalatot szerzett.A betegei állapota inkább romlott,mint javult.Szerinte kizárólag jó fizikai állapotú betegeknél alkalmazható és csak saját kockázatra. Feltételezi,hogy a céklában lévő nagymennyiségű citokrómoxidáz enzim hatásának köszönhető az eredmény. Feltételezik ugyanis,hogy a rák kialakulásában ennek az enzimnek a hiánya játszik szerepet,tehát a gyógyításában lényeges hatása lehet.

Együnk tehát akár megelőzésként sok céklát! Ha valaki  bármely okból nem tud,vagy nem akar böjtölni fogyasszon kúraszerűen rákellenes hatású ételeket,mint a citrom,grapefruit, alma, szőlő, hagyma,fokhagyma.Van aki több hetes szőlő-kúrával gyógyította  a böjtölni nem akaró betegeit.Mások citromkúrával kombinált tiszta növényi étrendet javasoltak a betegeiknek. Mások napi fél liter sárgarépa lé és nyers növényi étrend kombinációját alkalmazták.Kifejezetten rákellenes hatású-mint említettem-a céklalé,különböző méhészeti termékek:a virágpor,a propolisz,a méhpempő,a méz.Hasonló hatású lehet a búza és a lucerna csira,a káposztafélék a brokkoli és a kelbimbó. A hosszabb böjtök alkalmazása csak szakember felügyelete mellett lehetséges,mert a szakszerűtlen lebonyolítás nagy károkat okozhat.

NE FELEDJE AZ ÖN GYÓGYÍTÁSÁNAK SIKERE AZ ONKOLÓGUSA KEZÉBEN VAN !!!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.